Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat zijn zoekwoorden in een blog?

Blogging is vandaag de dag enorm populair. Natuurlijk doen we het allemaal om de lezers te informeren en allerlei handige tips te geven. Maar laten we eerlijk zijn, zeker de blogs met een zakelijke inslag zijn bovenal bedoeld om meer verkeer naar de zakelijke website te genereren. Je moet dus echt hoog in de zoekresultaten van Google zien te komen. Hiervoor zal je dus aan de slag moeten met zoekwoorden in je blog. Wat zijn zoekwoorden dan precies en hoe werkt dit dan? Op deze vragen zullen we in dit artikel de antwoorden op geven.

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden, ook wel keywords genoemd, zijn bepaalde woorden maar ook vaak een combinatie van verschillende woorden, die mensen veel gebruiken om een bepaalde zoekopdracht in een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google te doen. Op basis van deze woorden zal de zoekmachine een overzicht samenstellen met webpagina’s die een verband hebben met de ingegeven zoekopdracht. Zaken als relevantie, unieke en hoogwaardige content en de technische staat van een website bepalen onder andere de volgorde van de resultaten. Het zal duidelijk zijn dat hoe hoger jouw site in de zoekresultaten staat, des te groter de kans is dat de gebruiker op jouw link klikt.

Zoekwoorden onderzoek

Je moet dus op zoek gaan naar de juiste zoekwoorden voor jouw blog en deze hierin verwerken. Hierbij kun je natuurlijk op je mensenkennis en de kennis over jouw niche vertrouwen. De kans is best groot dan je dan een zoekwoord, of combinatie hiervan, in jouw blog opneemt die ook voor jouw publiek heel vertrouwd is. Maar vergis je niet, de concurrentie is moordend en veel van jouw concullega’s zullen effectievere methodes gebruiken om hun zoekwoorden te bepalen. Wij hebben een aantal tips voor je waarmee je goede resultaten kunt bereiken.

  1. Google Search Console

Als je op zoek bent naar goede zoekwoorden, moet je eigenlijk weten waar de huidige gebruikersgroep op zoekt en waarop jouw blog op wordt gevonden. Google Search Console kan je hierbij helpen. Het toont je de statistieken van de 1000 meest gebruikte woorden waarop jouw blog de laatste tijd is gevonden. Dit is een schat aan informatie en je komt zelfs op ideeën die je zelf niet zou hebben bedacht.

  1. Google Trends

In Google Trends kan je terugvinden hoe vaak op een bepaald zoekwoord wordt gezocht. Je kunt ook verschillende vergelijkingen maken en bekijken welke woorden trendy zijn. Erg handig voor je zoekwoorden onderzoek.

  1. Google Alerts

Bij deze service van Google kan je instellen dat je een email ontvangt zodra er nieuwe meldingen met betrekking tot een bepaald onderwerp in Google Search verschijnen.

  1. Long Tail Keywords

Als je enkelvoudige zoekwoorden gebruikt, ben je redelijk kansloos op goede resultaten. Al je concurrenten gebruiken deze ook en de websites van de grote bedrijven zullen veel hoger in de ranking verschijnen. Long Tail Keywords zijn combinaties van zoekwoorden die uit meer dan drie woorden bestaan. Hier is de concurrentie veel minder en is dat maakt de kans op een hogere ranking dan ook groter.

Inhoudsopgave
Categorieën