Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie is een manier om zo goed mogelijk gevonden te worden in zoekmachines. Natuurlijk kan je adverteren via zoekmachines, maar daar zitten twee belangrijke nadelen aan. In de eerste plaats kost het geld. In de tweede plaats is er een grote groep mensen die niet op advertenties klikken, maar op “echte” resultaten. Door zoekmachine optimalisatie toe te passen zorg jij er voor dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt.

Technische zoekmachine optimalisatie

Er zijn verschillende technieken om te zorgen dat je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt. In de eerste plaats is het verstandig om er voor te zorgen dat je website goed op orde is. Dat kan je bijvoorbeeld doen door:

  1. Gebruik te maken van een SSL-certificaat
  2. Te zorgen dat je website snel laadt
  3. Een goede sitemap te maken
  4. De juiste URLs te gebruiken

Door technische optimalisatie zorg je er voor dat de basis op orde is. Eigenlijk moet dit standaard goed geregeld zijn. Echter, met technische optimalisatie alleen kom je er niet. De inhoud van je website zal ook zo moeten zijn dat zoekmachines de inhoud goed waarderen en je een hoge plaats in de zoekresultaten gegeven.

Zoekmachine optimalisatie door content

Wanneer je website technisch op orde is kan je gaan werken aan de inhoud van je website. Uiteindelijk ‘beoordeelt’ een zoekmachine de inhoud van je website natuurlijk. Houd in het achterhoofd dat een zoekmachine altijd zal proberen om zo goed mogelijk te bepalen welke content relevant is voor de gebruiker en welke niet. De content moet daarom altijd van kwalitatief hoog niveau zijn.

Vervolgens is er nog een aantal andere zaken waar je op kan letten wanneer je je website gaat optimaliseren. Probeer er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er regelmatig nieuwe content op je site komt te staan. Als je regelmatig nieuwe content op je site plaatst, dan zal dat een positief effect hebben op je ranking. Probeer er verder voor te zorgen dat de content die je plaatst ook geliket wordt op social media. Voor een zoekmachine is dat een belangrijke indicator dat jouw teksten een waardevolle boodschap hebben.

In de derde plaats is het ook van belang om je teksten zo te schrijven dat ze toegankelijk zijn en technisch goed scoren bij een zoekmachine. Probeer daar echter wel mee op te passen. Het is niet zo dat wanneer je een bepaald zoekwoord een aantal keer noemt, je automatisch zal stijgen. Het belangrijkste is dat je een kwalitatief goede tekst plaatst. Als er vervolgens zoekwoorden op een strategische manier in de tekst zijn verwerkt, dan helpt dat natuurlijk wel mee bij het behalen van je resultaten.

Inhoudsopgave
Categorieën