Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is webdevelopment?

Wanneer je een e-commerce site op gaat richten kom je al snel uit op het terrein van webdevelopment. Webdevelopment klinkt vrij ingewikkeld, maar in de praktijk is het niet meer dan het ontwikkelen van een website. Er zijn verschillende manieren om een website te laten ontwikkelen. Iedere manier van ontwikkelen heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

De simpelste vorm van webdevelopment: WYSIWYG

Wanneer je zelf een website wilt maken en je hebt niet al te veel technische kennis, dan is een WYSIWYG-website misschien de meest geschikte optie. Bij een dergelijke website kan je zelf een website “in elkaar klikken”. Het voordeel van deze vorm van webdevelopment is dat je bijna geen technische kennis nodig hebt en dat het relatief goedkoop is om een dergelijke website te ontwikkelen. De nadelen zijn dat dergelijke websites redelijk traag zijn en heel slecht aan te passen zijn op je eigen wensen.

Webdevelopment met een CMS

Wanneer je iets meer mogelijkheden wilt voor je e-commerce project, dan is het vaak aan te raden om gebruik te maken van een CMS. CMS staat voor Content Management System, dat betekent dat je de inhoud op je site heel makkelijk zelf kan bijwerken. Binnen e-commerce sites wordt vaak gekozen voor Magento, WooCommerce of Shopify. Het voordeel van deze pakketten is dat je wel de flexibiliteit hebt die je graag wilt en dat de mogelijkheden eigenlijk eindeloos zijn. Het nadeel is dat je wel enige technische kennis moet hebben om een dergelijk systeem te installeren en aan te passen aan jouw wensen. Echter, omdat een groot deel van de code al geschreven is en dus hergebruikt kan worden, vallen de totale kosten erg mee. Voor de meeste ondernemers die starten met een e-commerce project is deze vorm van webdevelopment de meest geschikte optie, omdat het de kosten binnen de perken houdt (relatief lage investering) en toch voldoende mogelijkheden tot flexibiliteit biedt. Daarnaast is het ook makkelijker om verder te groeien met dergelijke pakketten.

Een custom made project

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zulke specifieke eisen aan een webshop stelt, dat een standaard CMS niet voldoende is. In dat geval is het ook mogelijk om een custom made CMS te laten ontwikkelen. De kosten hiervan zijn echter fors en het kost ook behoorlijk wat tijd. Het ontwikkelen van een eigen CMS kan maanden tot jaren duren. Om die reden is deze optie niet zo geschikt voor startende (online) ondernemers.

Inhoudsopgave
Categorieën