Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat doet een goede klantenservice?

Een goede klantenservice is onmisbaar wanneer je online succesvol wilt zijn. Het is echter nog niet zo eenvoudig om een goede klantenservice op te zetten. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden waar een goede klantenservice aan moet voldoen om je klanten tevreden te houden. Tevreden klanten dragen immers bij aan het versterken van je online positie en dat zorgt uiteindelijk weer voor nieuwe klanten.

Een goede klantenservice kan beslissingen nemen

Waarschijnlijk is een van de meest belangrijke voorwaarden voor een goede klantenservice dat de medewerkers van de klantenservice zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Er is niets zo vervelend als bellen met een klantenservice en vervolgens te horen krijgen dat de medewerker ‘de klacht heeft genoteerd en doorgezet heeft naar een andere afdeling’. Daar heeft uiteindelijk niemand iets aan. De klant niet, want die had net zo goed een mail kunnen sturen en jij als ondernemer ook niet, want de klacht is nog steeds niet afgehandeld. Veel makkelijker is het wanneer de medewerker van de klantenservice wat meer binding heeft met het bedrijf en de klacht zo snel mogelijk zelfstandig op kan lossen. In een complexere organisatie zal dat niet altijd mogelijk zijn, dat kan iedereen begrijpen. Dat de klant vervolgens een keer doorverbonden wordt met de juiste medewerker zal ook niemand heel erg vinden. Zolang die medewerker vervolgens maar een oplossing kan bieden.

Kies de kanalen waarop je bereikbaar wilt zijn!

Ondernemen is vaak keuzes maken. Dat geldt ook voor het aanbieden van een goede klantenservice. Er zijn veel verschillende manieren waarop je jouw klanten te woord kan staan, per mail, telefoon, chat, Whatsapp, noem het allemaal maar op. Wanneer je begint met het online verkopen van je product of dienst, dan kan je in de val trappen om via al die kanalen actief te willen zijn. Vaak is dat niet zo effectief. In de meeste gevallen is het beter om je te focussen op een paar verschillende kanalen en op die manier kwalitatief hoogwaardige klantenservice te leveren.

Is een klacht goed opgelost? Dat mag de wereld weten!

De meest klanten zullen er begrip voor hebben dat er een keer iets mis gaat. Daar is niets verkeerds aan. De vraag is echter: hoe wordt die klacht opgelost? Als jij in staat bent om een klacht naar tevredenheid op te lossen, dan kan je dit ook in je voordeel laten werken. Probeer bijvoorbeeld zo veel mogelijk om een klant aan te zetten om op social media uiting te geven aan de prettige ervaring moet jouw klantenservice. Op die manier vergroot je de aandacht voor je online merk en hou je er mogelijk nieuwe klanten aan over. Een klacht is dus ook een mogelijkheid voor je onderneming, zo lang je maar in staat bent om de klacht naar tevredenheid op te lossen.

Inhoudsopgave
Categorieën