Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat kost webdesign?

Tegenwoordig kan je als ondernemer niet meer zonder een goede en moderne website. Hoe meer bezoekers je krijgt des te meer omzet je zult gaan genereren. En daar is het je uiteindelijk om te doen. Natuurlijk kun je zelf aan de slag. Maar als ondernemer kun je je beter op jouw bedrijf focussen en het webdesign overlaten aan een webdesigner. Maar wat kost webdesign dan? Op deze vraag zullen in dit artikel nader ingaan.

Standaard of maatwerk?

Het antwoord is zoals zo vaak niet eenduidig. Je hebt namelijk websites in allerlei soorten met verschillende functionaliteiten. Het zal duidelijk zijn dat een eenvoudige website voor een eenmanszaak een ander prijskaartje heeft dan een complexe webshop van een grote online leverancier.

De kosten voor een professionele website zijn dan ook afhankelijk van diverse factoren. Zo zal er worden gekeken op basis van jouw eisen en wensen welke expertise benodigd is en uiteraard hoeveel tijd hierin gaat zitten.

Tegenwoordig worden veel websites gebaseerd op een content managementsysteem zoals WordPress. Het voordeel hiervan is dat er standaard al veel functionaliteiten aanwezig zijn. Je kunt dan voor relatief weinig geld een website laten maken of eventueel aan de slag gaan. Er zijn voldoende thema’s beschikbaar die je kunt gebruiken. Vaak is dit in combinatie met een hostingpakket. Voor een paar tientjes per maand kun je dan al online zijn met je bedrijf. Je moet wel bedenken dat er zo dertien in een dozijn gaan.

Wil je een maatwerk site die geheel op jouw bedrijfsidentiteit aansluit dan zullen de kosten een stuk hoger gaan uitvallen. Dit kan wel oplopen tot enkele duizenden Euro’s. Uiteraard afhankelijk van de eisen en wensten die je hebt. Enkele factoren die de prijs bepalen zijn onder andere de volgende:

  • Ga je voor de standaard thema’s of wil je een uniek design voor jouw website? Hoe unieker het design des te hoger de kosten
  • Wil je speciale functionaliteiten laten toevoegen aan jouw website?
  • De mate van gebruiksvriendelijkheid speelt ook een rol. Hoe meer aandacht hiervoor is, des te meer tijd te webdesigner hieraan kwijt is. En tijd kost geld
  • Hoe gemakkelijk is het onderhoud van jouw website en hoeveel tijd wil je hier zelf aan besteden?

Je zult snappen dat genoemde zaken vragen op bepaalde kennis en uiteraard tijd. De webdesigner zal langer bezig zijn met ontwerpen van een unieke website dan een die is gebaseerde op een standaard thema dat kant en klaar is om te worden gebruikt. Ook de terugkerende onderhoudskosten kunnen erg variëren. Dit hangt er helemaal vanaf hoeveel tijd je hier zelf aan kwijt wilt zijn. Je kunt deze werkzaamheden echter ook volledig uitbesteden.

Goedkoop is duurkoop

Wil je je als ondernemer online profileren en omzet genereren dan kun je echter niet zonder een professionele website. De kosten zijn hoger maar het sluit perfect aan op de huisstijl van jouw bedrijf. De mogelijkheden zijn ook veel uitgebreider. Een maatwerksite is geoptimaliseerd voor jouw toepassing en zal dus sneller zijn en ook veel beter in Google te vinden zijn en zodoende je omzet verhogen. Het maatwerkontwerp verdient zich dus vanzelf terug.

Inhoudsopgave
Categorieën