Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is grafische vormgeving?

Grafische vormgeving is een belangrijk onderdeel van het opzetten van een online webwinkel. Grafische vormgeving komt eigenlijk in alle onderdelen van je online kanalen terug. In dit artikel geven we aandacht aan de rol van grafische vormgeving in online marketingcampagnes.

Grafische vormgeving is de basis van online marketing

Mensen zijn zeer sterk visueel ingesteld. We oordelen (vaak onbewust) in een fractie van een seconde over een persoon, of over een website. Daarom is grafische vormgeving zo belangrijk. Het kan je succes van je online marketingcampagne maken of breken. Wanneer jouw website, nieuwsbrief of advertentie verzorgd en professioneel overkomt, is de kans op succes vele malen groter. Het is dus belangrijk om een goede grafische vormgever te vinden, maar hoe doe je dat? Hieronder geven we je verschillende tips.

Zoeken naar een grafische vormgever

Een van de meest voor de hand liggende manieren om een grafische vormgever te vinden is door gewoon te zoeken naar een grafische vormgever. Zo makkelijk is dat echter niet. Er zijn twee punten waar je op moet letten:

  1. Kan de grafische vormgever maken wat ik wil hebben?
  2. Sluit de stijl van de vormgever aan bij wat ik voor ogen heb?

Het eerste punt is vooral technisch van aard. Grafische vormgeving komt op meerdere punten van je visuele identiteit terug. Het heeft niet alleen betrekking op webdesign, maar bijvoorbeeld ook op het ontwerp van je nieuwsbrief, app, of briefpapier. Kijk daarom naar wat een grafisch ontwerper allemaal kan maken en of dat aansluit op jouw wensen.
In de tweede plaats is het goed om te kijken naar de stijl van de grafisch ontwerper. Smaken verschillen natuurlijk. De beste resultaten worden vaak gehaald wanneer jij zelf al iets voor ogen hebt wat je mooi vindt. Op die manier kan je aan de hand van het portfolio van de ontwerper beoordelen of de ontwerper iets kan maken waar jij tevreden mee bent. Ook kan je de ontwerper meer richting geven, zodat hij gerichter een offerte kan maken en sneller aan de slag kan.

Een grafische contest

Wanneer je nog helemaal geen idee hebt wat je wilt, dan kan het een goed idee zijn om een zogenaamde wedstrijd uit te schrijven. In de advertentie beschrijf je dan wat je wilt. Ontwerpers kunnen dan hun ontwerpen inzenden en vervolgens wordt er een eerste, tweede en een derde plaats toegekend. De winnaars krijgen allemaal een geldbedrag en jij hebt een mooi ontwerp in handen. Het voordeel van deze methode is dat je vaak de keuze hebt uit meerdere ontwerpen, zodat je (aangenaam) verrast kan worden. Het nadeel is dat je vooraf geen invloed hebt op de inzendingen, mogelijk zit er bij geen van de inzendingen een overtuigende winnaar bij.

Inhoudsopgave
Categorieën