Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat zijn brede zoekwoorden?

Brede zoekwoorden (ook wel brede zoektermen) zijn soortgelijke woorden maar dan in de vorm van synoniemen, spelfouten en gerelateerde zoekopdrachten. Door het gebruik maken van brede zoekwoorden kun je meer bezoekers naar je website krijgen. Maar ik er ook een kans dat je bezoekers binnenkrijgt die niet passen bij jouw dienst of product. Als je van start gaat met een marketing campagne in Google Ads als je een webwinkel hebt in televisies wil je natuurlijk op de zoekopdracht ‘televisies’ gevonden worden. Echter is de concurrentie enorm groot en zijn de kosten voor het adverteren ook duur. Je kunt dan kiezen om gebruik te maken van brede zoekwoorden. Denk aan goedkope televisies, mooie televisies of betaalbare televisies. Deze zoekwoorden kan je dan weer toepassen in exacte zoekopdracht vorm of woordgroepen zodat je niet scoort op alle vormen van het brede zoekwoord.

Google helpt je met zoekwoorden

Je hoeft gelukkig niet uren te brainstormen over welke brede zoekwoorden je moet gaan gebruiken. Als je een marketing campagne begint binnen Google Ads en je geeft een zoekwoord op zal Google automatisch brede zoekwoorden voor je vinden. Je kan vervolgens zelf bepalen met welke termen je wilt werken en welke niet. Ook kun je zien hoe vaak mensen op een bepaalde zoekopdracht zoeken.

Meerdere zoekwoorden ook goed voor de SEO

Als je gebruikt maakt van meerdere zoekwoorden is dit ook goed voor je zoekmachine optimalisatie. Wanneer je telkens hetzelfde zoekwoord gebruikt kan Google dit zien als keyword spamming waardoor je lager in de zoekresultaten kan komen. Dit wil je voorkomen. Stel je richt je op het zoekwoord televisie, gebruik dan ook het synoniem beeldbuis of de afkorting TV.

Inhoudsopgave
Categorieën