Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat betekent ROAS?

De betekenis van ROAS is Return on ad Spend. Door middel van ROAS kun je berekenen hoeveel een je marketing campagne kan opleveren. Ter voorbeeld; je stelt 20 euro beschikbaar aan advertenties en weet hier 40 euro aan conversie te genereren dan betekent dit dat je een ROAS hebt van maar liefst 200%. Vele online marketeers gebruiken ROAS op het totale marketing budget. De formule is ook te gebruiken om te berekenen wat eventueel toekomstige campagnes kunnen opleveren. Zo kun je eenvoudig beslissen of je strategie een succes wordt of dat je naar een alternatief moet gaan zoeken. ROAS wordt altijd gebruikt door Google Ads specialisten in hun biedstrategieën.

Het verschil tussen ROAS en ROI

Bij het gebruik van ROAS kijk je eigenlijk alleen naar het budget wat je uitgeeft. Bij ROI wordt er ook rekening gehouden met andere kosten. Dan kun je denken aan inkoopkosten, verzendkosten, administratiekosten, marketingkosten en eventuele andere bedrijfskosten die worden gemaakt met het adverteren.

ROAS berekenen

Om het nog wat extra uit te leggen zullen we met een voorbeeld de ROAS van een fictieve marketing campagne berekenen. Je stelt een budget van 50 euro in voor advertentie en weet hiermee een omzet te creëren van 100 euro. Je berekent de ROAS dan op de volgende wijze: “Totale omzet / totale kosten * 100 = ROAS”. De uitkomst van ons voorbeeld is dan 200%.

Inhoudsopgave
Categorieën