Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Google Ads kennisbank

Tegenwoordig is online marketing voeren natuurlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wil jij ook een goede marketingstrategie hebben voor jouw onderneming zodat je snel door veel mensen wordt gevonden? Dan kan Bruut Resultaat je daarbij helpen. Ons bedrijf zorgt ervoor dat ook jij meer klanten aantrekt en je kunt altijd bij ons terecht voor de nodige informatie, goed advies en een prima marketingstrategie die zijn vruchten afwerpt.

Waarvoor kun je bij onze kennisbank terecht?

Je bent bij ons bedrijf aan het juiste adres voor hulp bij de volgende zaken.

Dit is het product platform van Google. Hier kun jij de producten die je als bedrijf ontwikkelt en aanbiedt, tonen. Dit gebeurt normaal gesproken via online advertenties maar met Google Shopping kan ervoor gezorgd worden dat jouw advertentie op een opvallendere plek komt te staan, niet stilletjes opgaat in alle andere advertenties maar veel duidelijker in het oog springt. Zo zien potentiële klanten direct wat je aanbiedt, wat dit kost en levert het jou meer bezoekers op je website op.

Mogelijke klanten alleen benaderen via Google Search betekent dat je er veel niet bereikt dus daarvoor kun je als bedrijf ook gebruik maken van Google Display Advertising. Hiermee wordt je bereik niet alleen groter maar kan er tevens retargeting worden ingezet. Dit wil zeggen dat je bezoekers op je website nadat ze deze verlaten hebben, opnieuw via derden (dus via andere sites) op jouw site en bedrijf kunt attenderen zodat ze daar weer terugkomen. Dit effect bereik je door advertenties voor je producten via de site van een ander te tonen.  

Dit is een online marketing methode. Deze zorgt ervoor dat de advertenties voor je webshop of website hoog in de ranking bij een zoekmachine zoals Google worden geplaatst. Met de Google Ads (ook bekend onder de naam SEA, Search Engine Advertising) krijg jij meer bezoekers omdat het bereik van je advertenties groter wordt.

Wat is Google Ads?

Weet je niet precies wat Google Ads inhoudt en wil je graag weten of de inzet ervan een positief effect kan hebben voor je onderneming? Laat ons dan even goed uitleggen wat het precies inhoudt, zodat je beter weet of het handig is voor jou en je onderneming om ook daarvoor te kiezen. We helpen je graag zodat ook jouw online marketing volop bloeit en je veel bezoekers op je website of in je webshop binnenhaalt, doordat je op de juiste manier adverteert. Meer bezoekers betekent natuurlijk ook meer kans op klanten dus dat is alleen maar gunstig voor je onderneming en de verkoop van producten.

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads werkt zo. Met behulp hiervan kunnen bedrijven advertenties laten weergeven tussen de zoekresultaten bij Google. Deze staan ook wel bekend als gesponsorde links. Als bedrijf kun je bieden op deze links en zorgt Google ervoor dat deze worden toebedeeld aan degene die niet alleen hoog biedt, maar tevens kwalitatief goede ads plaatst waar de gebruiker echt wat aan heeft. Google wordt als zoekmachine vaak gekozen door veel mensen, dus als je daar als bedrijf kunt adverteren is de kans natuurlijk aanzienlijk dat mogelijke klanten je snel vinden.

Voordelen van Google Ads

De voordelen van Google Ads hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Groot bereik

Als je heel gericht laat zien in de advertenties waarvoor mensen bij je bedrijf terecht kunnen of wat voor producten je aanbiedt, werkt dat goed voor mogelijke klanten en zullen ze meteen zien waarvoor ze bij je aan het juiste adres zijn. Adverteren via Google Ads betekent ook direct een groter bereik.

  • Naam van het bedrijf wordt snel herkend

Wordt je advertentie getoond in de top 10 van Google Ads, dan zien potentiële klanten je bedrijfsnaam direct staan en betekent dit een goede naamsbekendheid. Je bedrijf wordt dan ook snel gevonden. Hoog in de ranking betekent dat mensen ook eerder geneigd zijn om op de advertentie te klikken en daarmee belanden ze direct op je website of in je webshop.

  • Geotargeting

Google gebruikt dit zodat de advertenties alleen getoond worden aan klanten die op een bepaalde afstand van je bedrijf wonen. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf dat alleen binnen een bepaalde afstand van de locatie werkt, dan worden klanten benaderd die binnen deze cirkel wonen. Voor hen kan jouw bedrijf namelijk interessant zijn.

  • Voor iedereen toegankelijk en betaalbaar

Google Ads is voor iedereen toegankelijk, ook als je als bedrijf niet zo’n groot budget hebt voor online marketing. Je kunt namelijk als aanbieder van de advertenties een maximaal budget per dag instellen waar je niet overheen kunt gaan. Je betaalt per klik dus hoe meer er op je advertentie geklikt wordt, hoe meer je ervoor betaalt maar het levert je dan ook meer bezoekers en mogelijke klanten voor je onderneming op.

Hulp bij het gebruik van Google Ads

Google Ads werkt prima om meer klanten aan te trekken maar het systeem is niet heel doorzichtig voor iedereen en steekt vrij complex in elkaar. Het werkt echter goed als je graag je online marketing wilt verbeteren en meer klanten wilt aantrekken via de zoekmachine van Google. Meer weten of heb je hulp nodig bij Google Ads? Dan ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. We helpen je graag en zorgen ervoor dat Google Ads werkt voor jouw onderneming en dat je meer bezoekers en potentiële klanten op je site of in je webshop krijgt. Dat is nu eenmaal waar het om draait bij adverteren: dat het effect heeft en jij meer verkoopt.

Inhoudsopgave
Categorieën