Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is een e-mail?

Een e-mail is een elektronische manier van verzenden en ontvangen van berichten. Het werd in 1971 geïntroduceerd door Ray Tomlinson en het is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire en meest gebruikte communicatieplatforms op internet. E-mail is snel, eenvoudig en het kan overal worden gebruikt, zolang je toegang hebt tot internet. Het is een geweldige manier om met vrienden, familie, werknemers en klanten te communiceren.

Een digitale brief versturen via internet

Een e-mail is een soort van digitale brief die je kunt versturen via het internet. In tegenstelling tot reguliere post, hoeft een e-mail niet fysiek te worden verzonden en is het ook veel sneller. Bovendien kun je e-mails versturen naar verschillende mensen tegelijkertijd, wat handig kan zijn wanneer je een bericht wilt versturen naar een groep mensen. E-mails kunnen ook bijlagen bevatten, zoals foto’s of documenten.

De vele mogelijkheden van een e-mail

E-mail is een manier van digitale communicatie. Het maakt gebruik van het internet om berichten te verzenden en te ontvangen. E-mail wordt vaak gebruikt voor zakelijke of persoonlijke correspondentie. E-mail kan ook worden gebruikt als een manier om online aankopen te doen, om bestanden te delen of om contact te maken met vrienden en familie.

Bekende e-mailproviders

Een e-mail kan worden verzonden vanaf een computer of een mobiel apparaat. Er zijn verschillende e-mailproviders, zoals Gmail, Yahoo Mail en Outlook. E-mailaccounts kunnen in sommige gevallen gratis worden aangemaakt, of betaald worden met een abonnement.

Een internetverbinding is nodig

E-mail wordt verzonden via het internet. Dit betekent dat er een internetverbinding nodig is om e-mails te verzenden of te ontvangen. Een e-mail kan worden verzonden naar iemand anders met een e-mailadres. E-mailadressen lijken vaak op een normaal adres, maar in plaats van een straatnaam en een huisnummer bevatten ze een gebruikersnaam en een domeinnaam.

Een voorbeeld van een e-mailadres

Bijvoorbeeld, als een gebruiker een e-mailadres heeft van example@gmail.com, dan is ‘example’ de gebruikersnaam en ‘gmail.com’ is het domein. Een e-mail kan worden verzonden van het ene e-mailadres naar het andere e-mailadres.

Bijlagen aan een e-mailbericht

E-mailberichten kunnen tekst, bestanden, afbeeldingen en video’s bevatten. Sommige e-mailproviders bieden ook extra functies aan, zoals een agenda, een to-do-lijst en opslagruimte voor foto’s en video’s.

Een brief verzenden via internet zonder enveloppe of postzegel

Een e-mail is dus een soort van brief die je via internet kunt versturen. Je hebt hiervoor geen enveloppe of postzegel nodig. Om een e-mail te kunnen versturen, heb je wel een e-mailadres nodig. Dit is je eigen adres op internet, net zoals je huisadres in de offline wereld. Je kunt je e-mailadres gratis aanmaken bij verschillende e-mailproviders.

E-mails zijn erg handig, omdat je ze snel en makkelijk kunt versturen. Je hoeft niet te wachten tot de postbode je brief komt brengen en je kunt ze altijd later nog lezen of printen. Ook kun je een e-mail versturen naar meerdere mensen tegelijk, bijvoorbeeld als je een uitnodiging wilt sturen voor een verjaardag.

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan een e-mail. Zo kun je makkelijk verkeerde mensen toevoegen aan je e-mailadreslijst en kan iemand anders je wachtwoord achterhalen. Ook kunnen sommige e-mails virussen bevatten die schadelijk zijn voor je computer. Daarom is het belangrijk dat je altijd bewust omgaat met je e-mailadres en je wachtwoord.

Inhoudsopgave
Categorieën