Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is een E-commerce webshop?

De eerste webshops dateren uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Het duurde echter nog wel een flinke tijd voordat deze ook echt aansloegen. Consumenten waren de eerste jaren erg huiverig, uit angst om te worden opgelicht. Door de komst van goede wetgeving en betrouwbare betalingssystemen zijn de verkopen via het internet zijn de afgelopen jaren gigantisch gestegen. Tegenwoordig zijn e-commerce webshops dan ook niet meer weg te denken uit onze samenleving. Maar wat is e-commerce webshop en wat zijn dan de verschillen met een fysiek bedrijf zoals een winkel bijvoorbeeld?

E-commerce webshop

Een e-commerce webshop kan je het best omschrijven als een bedrijf dat goederen of diensten verkoopt aan particuliere afnemers via het internet. Het kan in bepaalde gevallen zijn dat er een koppeling is met een fysiek bedrijf. Dit zie je vaak bij grotere winkels gebeuren. Het hoeft echter lang niet altijd zo te zijn. Als je kijkt naar de voorwaarden voor het gebruik van een fysieke winkel en een webwinkel, kunnen deze ook op verschillende punten van elkaar afwijken.

E-commerce webshop opbouwen

De tijd dat je voor het opzetten van een e-commerce webshop veel kennis nodig hebt, ligt al ver achter ons. Het opzetten van een e-commerce webshop kan tegenwoordig op verschillende manieren. Je kunt zelf een webshop maken of laten bouwen. We hebben het dan over maatwerk. Het resultaat is vaak zeer fraai, maar het is echter ook een kostbare aangelegenheid. Maar het kan echter ook geheel anders. Tegenwoordig is het kinderlijk eenvoudig om een webshop op te starten.  Wat je nodig hebt is een registratieadres maar voor de rest kun je vrijwel alles uitbesteden. Je hoeft dus bijna niets meer zelf te doen. Zo zijn er zijn diverse standaardoplossingen waarmee je in een mum van tijd een webshop hebt opgezet. Hiervoor hoef je ook geen uitgebreide IT-kennis te hebben. Je complete webshop wordt heel eenvoudig door een derde partij gehost. Dit geldt ook voor de betalingen van je klanten. Je kunt gebruik maken van veilige en geautoriseerde betalingsmodules zoals iDeal of PayPal. Dit geeft jouw klant klanten een veilig gevoel. En jij hoeft je alleen maar te richten op de verkoop van je producten.

Het aantal webshops schiet dan ook als paddenstoelen uit de grond. Er zijn verschillende soorten e-commerce webshops. Vaak gaat het om webshops die fysieke goederen zoals kleding of elektronica verkopen. Er zijn echter ook webshops voor digitale producten zoals software, e-books of muziek downloads.

Voordelen van een e-commerce webshop

Het grote voordeel van een webshop ten opzichte van een traditionele winkel is natuurlijk dat je op veel kosten kunt besparen. Denk hierbij aan de huur van je winkelpand, vaak op dure locaties in de stad, dat voor een e-commerce webshop niet meer nodig is. Maar ook de kosten van personeel zijn veel lager. Hierdoor kun je de producten tegen een zeer concurrerende prijs aanbieden en dit zal jouw omzet doen stijgen. En daar is het je toch precies om te doen toch?

Inhoudsopgave
Categorieën