Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

SEO en blogs, hoe werkt dat?

Blogging is al sinds jaar en dag enorm populair. Zeker als beginnende blogger wil je zo veel mogelijk bezoekers gaan trekken. Daar is het je uiteindelijk toch om te doen. SEO oftewel zoekmachine optimalisatie kan je hierbij helpen. Hoe dit dan werkt vertellen we je in dit artikel.

Zoekmachine optimalisatie

Bloggers schrijven hun blog omdat ze graag hun mening uiten of hun passie met een breed publiek willen delen. Voor veel van hen is het een bron van inkomsten geworden doordat zij producten of diensten van derden in hun blog aanprijzen.

Als je een fanatieke blogger bent maar geen aandacht voor SEO hebt, zul je ondanks je inspanningen veel minder worden gevonden. Je moet dus ook als blogger zeker met SEO aan de slag gaan. Wij hebben voor jou een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw blog veel beter vindbaar wordt op het internet.

Tips voor een hogere ranking in de zoekresultaten

Veel blogs zijn geen lang leven beschoren. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat er domweg te weinig lezers zijn. Dit kan je voorkomen door met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan. Hieronder volgen een aantal tips waarmee je direct aan de slag kan.

Zoekwoorden

Zoekwoorden zijn woorden of woordcombinaties die gebruikers intoetsen bij een zoekopdracht in een zoekmachine zoals Google bijvoorbeeld. Als je weet waar gebruikers op zoeken kun je deze woorden in jouw blog verwerken. Met behulp van Google Keyword Tool kun je bijvoorbeeld veel gebruikte woorden en combinaties gemakkelijk achterhalen. Verwerk de zoektermen in de titels, inleiding en teksten maar ook in afbeeldingsnamen. Zoekmachines herkennen dit en zullen jouw blog hierdoor een hogere waardering geven.

Links in combinatie met zoekwoorden

Goede en relevante links zijn enorm belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Als jij links van andere partijen opneemt zullen zij ook meestal weer terug linken. Google zal dit zeker belonen.  Je kunt linken naar bijvoorbeeld een eerder geschreven tekst.  Als je in de gelinkte tekst voorziet van relevante zoekwoorden heb je niet alleen een goede zoekterm opgenomen maar ook nog eens een relevante link. Je kunt ook een clustering van onderwerpen maken en die onderling naar elkaar laten verwijzen.

Mogelijkheid tot delen op sociale media

Google toont de meest toonaangevende blogs boven in de zoekresultaten. Over een goede blog wordt veel gesproken op de sociale media. Zorg dus dat je knoppen voor sociale media in je blog opneemt zodat je lezers het ook gemakkelijk kunnen delen.

Interactie met de lezers

Zorg ervoor dat lezers een reactie op jouw blog kunnen geven. Moedig hen hier ook toe aan. Dit zorgt ervoor dat jouw blog leeft. Het levert ook weer unieke content op waar zoekmachines dol op zijn.

Blijven volhouden

Belangrijk is dat je als blogger regelmatig nieuwe teksten toevoegt. Zoekmachines herkennen blogs waar veel op gebeurd. Dit zal ertoe bijdragen dat je een hogere waardering krijgt vanwege het feit dat er altijd wel iets nieuws wordt getoond.

Veel bloggers vinden SEO maar lastig. Ze richten zich liever volledig op hun creativiteit. Zoals je hebt kunnen lezen kun je met enkel ingrepen er al voor zorgen dat je beter vindbaar wordt.

Inhoudsopgave
Categorieën