Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Welke affiliatepartners zijn er?

Affiliate marketing, onder bloggers en marketeers een bekende term, is voor velen van hen een zeer lucratief verdienmodel. Het is dan ook een marketingkanaal wat de laatste jaren steeds vaker wordt gebruik. Er zijn in Nederland een flink aantal affiliatepartners actief.  Veelal worden dit ook wel affiliatenetwerken genoemd. Wil je er ook graag mee aan de slag? Meld je dan aan bij een van de verschillende netwerken. Wij hebben alvast de meest populaire voor je op een rijtje gezet.

Overzicht van affiliate netwerken in Nederland

Ons land kent een groot aantal affiliatepartners. Je kunt je als publisher vaak gratis aanmelden. Het grootste en meest bekende affiliatenetwerk is Daisycon. Als affiliate moet je hier dus zeker zijn aangemeld. Ze zijn gespecialiseerd in webshops en online dienstverleners, zoals verzekeringsmaatschappijen en energiemaatschappijen. Daisycon betaald uit vanaf 25 Euro.

Een andere grote speler is Tradetracker. Net als Daisycon zijn ze gespecialiseerd in webshops en dienstverleners. Daarnaast doen ze ook veel in de reisbranche. Uitbetaling vindt ook bij Tradetracker plaats vanaf 25 Euro.

PayPro is voor iedere blogger of webmaster wel interessant, het is een zeer toegankelijk netwerk. Hun focus ligt met name op digitale content, waaronder e-books en digitale cursussen. Uitbetalen doen ze bij PayPro al vanaf 10 Euro.

Een nieuwe speler in de wereld van de affiliate marketing is Plug&Pay. Ze zijn vergelijkbaar met PayPro. Ze hebben een hypermodern systeem. De verwachting zijn hoog gespannen en je kunt hier veel bijzondere campagnes terugvinden.

Zoek je het meer internationaal, dan moet je eens bij TradeDoubler kijken. Ze zijn al ruim twintig jaar een belangrijke speler in de globale affiliate marketingwereld. Ze hebben wereldwijd 15 kantoren en meer dan 180.000 publishers en meer dan 2000 adverteerders. Je vindt hier de campagnes van grote jongens zoals bijvoorbeeld Microsoft en Media Markt. Uitbetaling doet men vanaf 25 Euro.

Andere goed bekendstaande affilliatepartners zijn de onderstaande:

  • Online Marketing Groep (OMG)
  • FamilyBlend
  • Awin (voorheen bekend als Zanox)
  • Tiqets Affiliate programma
  • GetyourGuide
  • Tripaneer Affiliate
  • FlixBus Affiliate programma
  • Online Activity Affiliate
  • Adtraction
  • Webgains

Privé affliate programma’s

Er zijn steeds meer bedrijven die hun eigen affliate programma hebben. Hierbij kan je hun diensten en producten via hun eigen systeem promoten. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld Bol.com, Wehkamp en Coolblue. Bij Bol.com kunt je praktisch gezien ieder product uit de webshop promoten. Dit geldt ook voor Wehkamp. Beide partijen betalen uit vanaf 25 Euro.

Coolblue is hard op weg om een van de belangrijkste webshops te worden. Via hun eigen programma Partnerize kan je hun complete assortiment promoten. Met het uitbetalen zit het ook wel snor. Dit doen ze al vanaf 1 eurocent. 

Erg aantrekkelijk is Amazon. Sinds enige tijd is in ons land hun Amazon Partnernet actief geworden. Hun assortiment is dus bijna onuitputtelijk. Ze hebben zeer concurrerende prijzen en zijn dus aantrekkelijk voor potentiële kopers. Ze betalen hoge commissies uit tot wel 12 procent van het orderbedrag. Het minimumbedrag van uitbetaling is 10 Euro.

Inhoudsopgave
Categorieën