Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is het verschil tussen affiliate marketing en e-commerce?

Er bestaan enkele verschillen tussen affiliate marketing en e-commerce. Hier volgen er enkele:

  • In affiliate marketing verkoopt iemand de producten of diensten van een ander bedrijf. In e-commerce verkoop je je eigen producten of diensten.
  • Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je een commissie ontvangt voor elke aankoop die je genereert. E-commerce is een vorm van een online bedrijf waarbij je zelf producten of diensten online verkoopt.
  • In affiliate marketing word je betaald op basis van je prestaties. In e-commerce verkoop je producten of diensten voor een eigen, vast bedrag.
  • In affiliate marketing heeft de merchant het voordeel van het bereiken van een breder publiek door middel van een affiliate. In e-commerce is het voordeel dat je geen hulp nodig hebt van een andere partij om je producten of diensten te verkopen.
  • In affiliate marketing ben je afhankelijk van de merchant om het product of de dienst te leveren. In e-commerce, ben je zelf verantwoordelijk voor het leveren van je producten of diensten.
  • In affiliate marketing ligt is de nadruk meestal op het verkrijgen van verkeer naar de website van de merchant. In e-commerce ligt de nadruk vooral op het maken van de aankoop bij jouw eigen website.
  • In affiliate marketing is het doel meestal het genereren van een verkoop. In e-commerce, kan het doel ook zijn het verkrijgen van naamsbekendheid of het opbouwen van een lijst met klanten.

De doelen van affiliate marketing en e-commerce

In affiliate marketing is het doel vaak het genereren van een verkoop. In e-commerce kan het doel ook zijn het verkrijgen van naamsbekendheid of het opbouwen van een lijst met klanten. Het is belangrijk om te weten wat het doel van je marketingcampagne is, zodat je de juiste strategieën kunt inzetten om dat doel te bereiken.

Een verkoop genereren als doel

Als het doel van je campagne is om een verkoop te genereren, moet je ervoor zorgen dat je affiliate website optimaal converteert. Dat betekent dat je een goede website hebt met relevante content en een goede call-to-action. Je moet ook zorgen dat je beeldmateriaal aantrekkelijk is en dat je website makkelijk te navigeren is.

Naambekendheid vergroten of een klantenlijst opbouwen

Als het doel van je campagne is om je naamsbekendheid te vergroten of je klantenlijst uit te breiden, moet je erop focussen om je websitebezoekers te laten converteren in leads. Hiervoor moet je een aantrekkelijk opt-in formulier op je website plaatsen en ervoor zorgen dat je bezoekers weten waarvoor ze zich aanmelden. Je moet ook een sterke follow-up strategie hebben om ervoor te zorgen dat je leads niet verloren gaan.

Met de juiste focus en strategieën is het mogelijk om je doelen te bereiken met affiliate marketing. Het is belangrijk om je doelen helder te hebben en de juiste aanpak te kiezen om ervoor te zorgen dat je campagne succesvol is.

Inhoudsopgave
Categorieën