Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is een publisher in affiliate marketing?

Een publisher in affiliate marketing is een persoon of bedrijf dat een of meer marketingkanalen gebruikt om potentiële klanten te bereiken. Dit kan onder andere e-mail, zoekmachines of social media zijn. De publisher profiteert van de verkopen die hieruit voortvloeien.

Een publisher of uitgever

Een uitgever is een belangrijk onderdeel van een affiliate marketingprogramma. Zij zijn verantwoordelijk voor het gebruik van hun eigen marketingkanalen om verkeer naar de aanbieder van het affiliateprogramma te sturen. Ze ontvangen een commissie voor elke verkoop die voortvloeit uit het verkeer dat zij sturen.

Goede marketingvaardigheden zijn nodig

Een uitgever moet over goede marketingvaardigheden beschikken en een sterke aanwezigheid op de gebruikte marketingkanalen hebben. Ze moeten kunnen aantonen dat ze in staat zijn om verkeer te genereren dat bereid is om te kopen. Sommige affiliate programma’s hanteren strenge toelatingsprocedures om ervoor te zorgen dat alleen de meest succesvolle uitgevers toetreden.

Een tussenpersoon

Een publisher is in wezen een tussenpersoon die zorgt voor de verbinding tussen kopers en bedrijven. De publisher zal ervoor zorgen dat de juiste advertenties worden weergegeven op de juiste websites. In ruil voor deze dienst ontvangen publishers een vergoeding van de adverteerders. Sommige publishers bieden ook extra diensten aan, zoals toegang tot gespecialiseerde advertentie-tools of effectiviteitsrapportages.

Een online marketeer

Een publisher is in essentie een online marketeer die een partnerschap aangaat met een merchant, in ruil voor een commissie op verkopen die hij of zij genereert. De publisher brengt klanten in contact met het bedrijf waarvoor de affiliate producten of diensten worden gepromoot. Ze zorgen ervoor dat klanten weten dat bepaalde producten, bedrijven of diensten bestaan.

Een publisher bezit websites

Een publisher is een bedrijf dat een aantal websites bezit of beheert die gebruik maken van affiliate marketing.

Inhoudsopgave
Categorieën