Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarmee je eenvoudig meer sales of leads kan genereren. Het interessante van affiliate marketing is dat je bij deze manier van markering is dat je vaak alleen hoeft te betalen wanneer de campagne succesvol is. In dit artikel leggen we je uit wat affiliate marketing is en wat de voor- en nadelen van deze vorm van marketing zijn.

Affiliate marketing: krijg toegang tot een community!

Het doel van marketing is om de aandacht van het publiek te krijgen. Dat kan je uiteraard op verschillende manieren doen. Bij affiliate marketing probeer je eigenlijk op een eenvoudige manier de aandacht van een specifieke doelgroep te krijgen. Er zijn meer dan voldoende blogs waarop mensen actief zijn die interesse in jouw product of dienst zouden hebben. Natuurlijk zou je ervoor kunnen kiezen om te adverteren op die site, bijvoorbeeld door een banner op die pagina te kopen. Vervolgens ziet de doelgroep jouw banner en hoop je op die manier traffic naar jouw pagina te generen.

Je kan er echter ook voor kiezen om affiliate marketing toe te passen. Bij deze vorm van marketing zal de beheerder van het blog een artikel over jouw product of dienst schrijven. Vervolgens kunnen potentieel geïnteresseerden er voor kiezen om jouw product of dienst vervolgens aan te schaffen. Wanneer zij dat doen, heb jij een product verkocht en maak je winst. Het product zou je echter niet verkocht hebben, zonder de inspanningen van het blog waarop een artikel is geplaatst. De eigenaar van het blog ontvangt daarom een gedeelte van jouw winst. Op die manier heeft iedereen winst.

Do’s and dont’s van affiliate marketing

De hierboven beschreven manier van marketing heeft verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je alleen geld ‘kwijt’ bent als je daadwerkelijk een product of dienst verkoopt. Het nadeel is natuurlijk wel dat de kosten van een lead vaak hoger zijn dan wanneer je bijvoorbeeld op de site had geadverteerd. Je loopt immers minder risico met affiliate marketing.

Het is ook belangrijk om te zorgen dat het product dat jij aanbiedt goed aansluit bij de doelgroep van de pusher. Op die manier haal je de beste resultaten. Daarnaast is het van belang om te zorgen voor een faire vergoeding voor beide partijen. Om affiliate marketing tot een succes te laten zijn, is het van belang dat zowel de aanbieder als de publicist voordeel hebben bij de samenwerking. De beste resultaten worden behaald wanneer beide partijen elkaar kunnen vertrouwen en wederzijds profiteren.

Inhoudsopgave
Categorieën