Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Waar moet een goede affiliate website aan voldoen?

Als Affiliate, oftewel publisher, promoot je de producten of diensten van een adverteerder via jouw website. Hiervoor zal je van de adverteerder een bepaalde vergoeding ontvangen. Gemakkelijk geld verdienen dus zou je zeggen. Maar is dat ook echt zo? Want je moet wel zorgen dat jouw website voldoende verkeer genereert. Hoe je een goede affiliate website opzet, kun je lezen in dit artikel.

De inhoud maakt het verschil

Een van de belangrijkste voorwaarden voor goede content is dat deze zich onderscheidt van concurrerende pagina’s. Je moet er dus voor zorgen dat het uniek artikel is dat niet direct met anderen valt te vergelijken. Je mag hierbij uiteraard wel andere relevante informatiebronnen gebruiken. Zorg er verder voor dat je een duidelijke structuur en opbouw hebt.

Als je een goed verhaal vertelt, zal de bezoeker van jouw pagina in veel gevallen geïnteresseerd raken. Jouw site moet dus gevuld zijn met voor de bezoeker relevante content. Hierdoor zal hij of zij langer op jouw pagina verblijven. Google noemt dit de Time on Page factor. Het is een van de vele factoren waarop Google websites beoordeeld. En je weet… hoe hoger jouw site in Google wordt gerankt, des te meer bezoekers jij krijgt en des te hoger jouw inkomsten zullen worden.

Je moet je dus in jouw huidige bezoekers gaan verdiepen. De volgende vragen moet je jezelf hierbij stellen. Waar komen mijn bezoekers vandaan? Dit kan je bijvoorbeeld in Google Analytics bekijken. Welke informatie hebben ze nodig om een beslissing te nemen? Hoe kan ik de informatie het best presenteren?

Op basis hiervan ga je de content aanpassen voor de grootste groep bezoekers. Ook al heb je heel eenvoudige affiliate producten, dan nog kan je ervoor zorgen dat jouw content relevant is en eruit springt. Zo zorg je dat je ook potentiële bezoekers in jouw site geïnteresseerd raken.

Als je een affiliate product verkoopt, moet je zorgen dat je het product ook van binnen en buiten kent. Je moet ook een bovenmatige interesse in de materie hebben. Je motivatie zal dan veel groter zijn. Door goed op de hoogte te blijven, kun je je content ook regelmatig van update voorzien. Dit zorgt ervoor dat je een krachtig verhaal kunt neerzetten.

Wees open en eerlijk

Het liefst zet je je hele pagina vol met de banners die jouw bezoekers naar de verkooppagina leiden. Dit is echter niet de manier waarop het werkt. Sterker nog, te veel banners zal bezoekers ook af kunnen schrikken. Uit onderzoek blijkt dat als je een goede productbeschrijving opstelt en een eerlijk betoog ervoor maakt waarom de lezer voor het product zou moeten kiezen, de kans op verkoop flink toeneemt. Geef je eerlijke mening en belicht ook eventuele minpunten. Je eerlijkheid zal door de lezer worden gewaardeerd.

Maak combinaties van affiliate

Door combinaties van affiliate producten te maken, zorg je ervoor dat er een goede basis staat. Zo verhoog je de kans op conversie en zal door het maken van relevante links tussen verschillende producten ook de interne linkstructuur sterk worden verbeterd.

Inhoudsopgave
Categorieën