Adres:
Leonard Springerlaan 35,
9727 KB, Groningen
Telefoonnummer:
050 – 56 90 422
Hoe kan ik helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Hoe start je met affiliate?

Als je met affiliate aan de slag gaat kun je geld verdienen door producten of diensten van andere partijen te promoten op jouw website. Hoe meer producten de adverteerder verkoopt aan mensen die via jouw site op de verkooppagina terecht zijn gekomen, des te hoger jouw inkomsten. In dit artikel leggen we je uit hoe je met affiliate marketing aan de slag kunt gaan en wat daarbij komt kijken.

Website of sociale media

Het promoten van andermans producten zal veelal via een website worden gedaan. Je kunt ook via sociale media zoals Facebook of Instagram gaan promoten, maar dit heeft alleen zin als je veel trouwe volgers hebt.

Om met affiliate aan de slag te kunnen, zal je dus moeten zorgen dat je een domeinnaam hebt geregistreerd. Daarvoor is het handig om vooraf goed na te denken op welke niche je jezelf gaat richten, zodat je de domeinnaam hierop kan afstemmen. Verdiep je ook goed in deze materie. Kies een niche waar je interesse ligt. Motivatie is namelijk belangrijk want zeker in het begin zal het veel tijd en inspanning vergen en dat terwijl de inkomsten laag zullen zijn.

Hierna ga je aan de slag met je website. Zeker als je wat minder ervaren bent, kun je het beste met WordPress aan de slag gaan. Veel webhosting partijen bieden deze opensource tool ook standaard aan. Het is zeer laagdrempelig en er is veel documentatie te vinden. Er is ook een keuze uit een gigantische hoeveelheid thema’s. Kies voor een thema dat bij jou niche past. Zo heb je al snel een basis voor jouw website staan en kun je aan de slag met de content.

Wat bij de content belangrijk is, is dat deze interessant en relevant is. Als je website eenmaal draait kun je na enkele weken met een tool als Google Analytics kijken naar de statistieken van je site. Zo kun je zien hoeveel bezoekers je trekt en waar ze vandaan komen, maar ook welke pagina’s zij het meest bezoeken en hoe lang ze erop verblijven. Hele nuttige informatie want zo leer je welke informatie voor bezoekers relevant is en hierop kan je dus weer aanpassingen doen. Belangrijk is dat mensen jouw site weten te vinden en er ook de informatie vinden die zij zoeken. Jij moet je dus gaan verdiepen in jouw bezoekers.

Aanmelden bij affiliate netwerken

Als alles een beetje loopt, kun je je gaan aanmelden bij verschillende affiliate netwerken, zoals bijvoorbeeld Daisycon, Tradetracker, TradeDouble en FamilyBlend. Bekijk hierbij of ze programma’s hebben die betrekking hebben op jouw niche. Nadat de adverteerder jou heeft geaccepteerd, kan je aan de slag met aanpassingen op je content. Je kunt de links en banners, die door de adverteerders beschikbaar zijn gesteld, toevoegen aan jouw content.

SEO

Hoeveel inkomsten je gaat genereren is vooral afhankelijk van de hoeveel bezoekers je weet te trekken, maar vooral ook of je ze kunt boeien. Je moet dan ook een bepaalde meerwaarde bieden. Wil je succesvol worden, dan kun je dus eigenlijk niet zonder SEO en linkbuilding.

Inhoudsopgave
Categorieën